Grand opening ARTIST FIRST!

Persbericht

Op zaterdag 8 september opent hét nieuwe initiatief voor een divers en dynamisch programma met hedendaagse kunst in Amsterdam haar deuren: ARTIST FIRST!. In de Laurierstraat 82 bundelen Dapiran Art Project Space, Francis Boeske Projects, LangArt en The Gallery Club hun krachten.

“De optelsom van een samenwerking is meer dan 1 + 1”, aldus Francis Boeske. “We hebben elkaar gevonden vanwege onze gedeelde passie voor kunst, de drive om te blijven vernieuwen, de waardering voor elkaars programma, maar vooral omdat we kunstenaars willen stimuleren in hun carrière. De kunstenaar staat op de eerste plek.” The Gallery Club, LangArt (voorheen Ron Lang Art), Francis Boeske en Dapiran nemen ieder al een unieke plek in binnen de beeldende kunstscene van Nederland. Naast individuele tentoonstellingen komen er gezamenlijke presentaties met crossovers tussen kunstenaars, beurspresentaties en tijdelijke initiatieven in het buitenland voor een krachtige en afwisselende programmering. De partners hebben bij elkaar - door de verschillende achtergronden en komende uit andere generaties - een groot en breed netwerk van kunstenaars en kunst geïnteresseerden wat een spraakmakende mix aan shows, events en projecten gaat opleveren.  

Tijdens de start van het nieuwe galerieseizoen op 8 september opent ARTIST FIRST! haar deuren met een tentoonstelling waarbij alle partners werk van één kunstenaar laten zien. De tentoonstelling biedt een vooruitblik op de programmering van het komende seizoen en de kunst verbeeldt de visie van de ARTIST FIRST! partners. Met krachtige schilderkunst van rijzende ster RaQuel van Haver, een intieme installatie van oud-Rijksakademie resident Eva Spierenburg, de nieuwe serie en boek ‘Dazzle’ van fotograaf Bert Teunissen en keramische sculpturen van Kiki Lamers, waarbij zij het experiment is aangegaan met pigmenten en glazuren.